יום שלישי, 16 באוגוסט 2011

קוצ'ריקה מפנקת - מוס שוקולד צרפתי מענג..

מתכון למוס שוקולד מנצח שמתאים כמעט לכל אירוע משמח 
או סתם כדי לשפר את מצב הרוח:
מצרכים ל - 4 מנות:
4 חלבונים (ביצה מס' 1) בטמפרטורת החדר
כפית אבקת סוכר
150 גרם שוקולד מריר
לקישוט: שמנת מתוקה + בוטנים/אגוזים/שקדים גרוסים
2 כפות סוכר או אבקת סוכר
אם רוצים - דובדבן


כלים:
מיקסר
בן מארי (סיר עם מים חמים על אש קטנה ומעליו קערת נירוסטה)
להמסת השוקולד.
כף עץ
מרית
שקית זילוף עם צנטר משונן


ועכשיו להפשיל שרוולים ל4 דקות עבודה:
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם כפית אבקת סוכר לקצף יציב
בינתיים ממיסים בתוך קערת הנירוסטה שבתוך סיר המים  את 150 גר' השוקולד
לאחר המסה - מערבבים לתוך החלבונים המוקצפים את השוקולד עד לאיחוד מלא,
מעבירים ל 4 גביעים - (יש חד פעמיים יפייפיים ולא צריך אח"כ לנקות) ומניחים ל 15 דקות במקרר..
לאחר מכן:
מקציפים את השמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר (ניתן להחליף בריצ' - פרווה)
מכניסים לשק זילוף,מקשטים מעל המוס ובוזקים שקדים טחונים..
בהנאה..





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה